Pretraga

50.00 kn
TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem

Sve ostalo
Objavljeno prije 2 tjedana
11 pregleda

50.00 kn
TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem

Sve ostalo
Objavljeno prije 2 tjedana
11 pregleda

Detalji

Sadnice tužne (žalosne) vrbe, visine oko 70 cm, prodajem po cijeni od 50 kn. Radi se o višku vlastitih sadnica.
Žalosna vrba (Salix babylonica L.) je listopadno stablo koje naraste do 25 m visine tvoreći široku i gustu krošnju. Grane vrbe su duguljaste, mladi izboji su žućkastosmeđi, u početku malo maljavi, kasnije ogole, pupoljci su mali. Listovi su naizmjenični, spiralno smješteni, svijetlozeleni i duguljasti, prema vrhu postupno ušiljeni, dugi do 15 cm, široki oko 2 cm, nalaze se na kratkim peteljkama i fino su nazubljenih rubova, a ljeti poprime žućkastu boju prije nego što otpadnu.
Krošnja joj je široka i prozračna, posebnog oblika zbog izduženih i visećih grančica koje mogu doseći do zemlje. Cvjetovi vrbe su skupljeni u uspravne rese, stvaraju se u rano proljeće prije ili u vrijeme listanja. Rese se duge 2-3 cm, s tim da su ženske rese malo manje od muških. Muški cvjetovi imaju 2 prašnika i 2 nektarije, ženski cvjetovi imaju sjedeći tučak, nektarija je jedna. Plod je kapsula koja sadrži mnogo malih sjemenki. Vrba odlično podnosi orezivanje a stablo brzo raste. Vrijeme cvatnje je ožujak i travanj, prije listanja.
Vrba raste na vlažnim i dobro dreniranim zemljištima, na položaju punog sunca ili polusjene.

Ostali oglasi ovog korisnika

TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem
50.00 kn TUŽNA žalosna VRBA sadnice prodajem od Darko