Pretraga

3.00 €
RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice

Sve ostalo
Objavljeno prije 2 mjeseci
25 pregleda

3.00 €
RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice

Sve ostalo
Objavljeno prije 2 mjeseci
25 pregleda

Detalji

Prodajem sadnice Ruja ili Nebeskog drva. Sadnice su visine od 41 - 130 cm, a cijena sadnice je 3 EUR. Sadnice visine do 40 cm prodajem za 2 EUR.

Radi se o višku vlastitih sadnica.

Ruj (Nebesko drvo) je listopadno stablo iz porodice Anacardiaceae. Raste kao grm ili najčešće kao tek 5-6 metara visoko stablo, iako može doseći visinu i 12 metara. Ovo dlakavo stablo poznato kao ruj odnosno nebesko drvo, s cvjetovima koji podsjećaju na pliš, zove se još i kiseli ruj i potječe iz Sjeverne Amerike. Spada u grupu ukrasnog drveća i zbog toga se često sreće u drvoredima i parkovima. Zbog svoje dekorativnosti poželjan je u dvorištima, a kada imate nekoliko stabala, daje odličnu hladovinu.
Intenzivnog je rasta, pa se može oblikovati kao drvo ili se izdanci koji izbijaju oko drveta ne sijeku i tada se dobiva grm. Listovi su mu tamno-zelene boje i podsjećaju na list bagrema. U jesen, listovi su narančasti, a pred zimu dobivaju jarko crvenu boju. Tada je drvo najdekorativnije. Ruj cvjeta tijekom i krajem ljeta. Krase ga tamno crveni cvjetovi, koji ostaju i preko zime, boje ruža. Cvijet je dužine oko 15-20 centimetara i u obliku klipa je. Sjemenke su smještene duž klipa i obavijene su crvenim dlačicama, koje podsjećaju na samt.
Ruj brzo raste, i do 30 centimetara mjesečno. Sadnice se sade u razmaku od 100 do 120 centimetara, kako bi im se krošnje isprepletale (radi hlada).
Drvo podjednako dobro podnosi i sunce i hladovinu, odlično podnosi sušu, a uspijeva čak i na kamenitom i vapnenom tlu.

Ostali oglasi ovog korisnika

RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice
3.00 € RUJ ILI NEBESKO DRVO sadnice od Darko