Pretraga

1.00 €
Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem

Sve ostalo
Objavljeno prije 5 mjeseci
335 pregleda

1.00 €
Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem

Sve ostalo
Objavljeno prije 5 mjeseci
335 pregleda

Detalji

Prodajem sadnice čuvarkuća. Radi se o višku vlastitih sadnica. Cijena jedne manje sadnice u crnoj tegli sa zemljom, je 1 EUR. Idealan poklon gostima na vjenčajnjima.
Čuvarkuća je otporna trajnica iz porodice sukulenata.
Idealna je kao ukras na balkonima, okućnicama, prozorima, žardinjerama, vrtovima i dr.
Čuvarkuća je “zahvalna” biljka, čuvar zdravlja jer sadrži obilje ljekovitih flavonoida i kiselina. Mesnati listići puni su soka kojim se od davnina liječi uhobolja, tako da se iz lista iscijedi 2-3 kapi soka u bolno uho. Nekoliko minuta treba odležati i ostaviti tekućinu u uhu, a potom se okrenuti i pustiti da tekućina iscuri van iz uha.
Svježe iscijeđen sok može se i piti (ili se može pojesti nekoliko listova) kao prirodni lijek za gnojne upale grla i zubnog mesa, bronhitis, pročišćenje crijeva, a uzima se i kao umirujuće sredstvo kod živčane rastrojenosti.
Čuvarkuća je odličan prirodni lijek za kožne bolesti i rane te prva pomoć kod uboda insekata i opeklina. U narodnoj medicini koristi se i za tretiranje bradavica, kurjih očiju i sunčanih pjega, a može se nanositi i na mjesta koja su bolna zbog grčeva ili gihta. Koža se premaže sokom od čuvarkuće ili se stavi oblog od prerezanog lišća.
Neka istraživanja pokazala su da čuvarkuća smanjuje rizik od raka te pomaže u liječenju kancerogenih bolesti.
Mješavina čuvarkuće i meda (750 g svježih listova sameljite i pomiješajte s 1 kg meda) smatra se odličnim prirodnim lijekom za miome i tegobe sa štitinjačom, tako da se uzima 1 žlica ujutro natašte, a tijekom dana još 1-2 žlice.

Ostali oglasi ovog korisnika

Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem
1.00 € Čuvarkuća idealan poklon gostima na vjenčanjima sadnice prodajem od Darko